English
Televíziós műsorainkFilmkészítésCD/DVDStúdiószolgáltatásokTermékeinkKapcsolat/Rólunk
  Szabadidő Magazin
Út Rióba
Út Londonba
Egy perc 1 élet H2O Magazin
Útravaló Magazin Zebra MagazinKerékpártúra
Veszélyben Magazin

 
       
 
Gazdasági műsorok
Sportműsorok
Ismeretterjesztő műsorok
Utifilmek
Dokumentumfilmek Közszolgálati műsorok
 
       


 

Fejezetek a magyar kereszténység történetéből (2004)

 
    Kulturális ismeretterjesztő film (m1, PAX, Spektrum TV)
Az 5 részes, 25 perces filmekből álló sorozat a templomok és kolostorok múltján és jelenén keresztül dolgozza fel a magyarországi kereszténység történetét. A filmek történeti, építészeti és kulturális szempontok alapján mutatják be hazánk fontos és szép szakrális épületeit, a nagyközönség számára az eddigieknél jóval szélesebb körű ismeretekkel gazdagítva az ország történelmének eseményeiről és helyszíneiről kialakult összképet. A sorozat bemutatása lehetőséget teremt az egyházi építészet és vallási kultúra megismertetésére. Feltérképezi és dokumentálja a keresztény egyházak épített, tárgyi és kulturális objektumait, bemutatva a nézőknek a körülöttük és bennük "zajló" életet és ennek az életnek minőségét.
 
             
 

Világörökségek Magyarországon (2001, MTV1, MTV2, 25')

 
    Turisztikai kulturális és ismeretterjesztő sorozat
A magyarországi világörökség helyszínek, azok történelmi múltjának és jelenlegi állapotának részletes ismertetője ez a film, amelyben az egyes helyszíneket egy-egy történet elbeszélésével, egyes szám első személyben mutatjuk be.
 
             
 

Tér-Hatás (1997, TV3, 25')

 
    Havi építészmagazin
Olyan építészettel, belsőépítészettel, lakáskultúrával foglalkozó magazin műsor, mely izléses, praktikus, ötletes, házakon, lakásokon keresztül mutatja a ma emberének életterét. A műsorban helyet kapnak igen igényesen berendezett lakások, régi és új bemutatásra érdemes épületek a világ minden tájáról.
 
             
 

A gótika csodája: Mont-Saint-Michel (1995, Duna TV, 30')

 
    Útifilm
Útifilmünk a több mint ezer éve született Mont-Saint-Michel-i apátságot mutatja be, amely még ma is évenkénti zarándokhely az ide látogató turistáknak. A gótika építészeti stílusában tökéletesen tükröződik a kor emberének a szépség melletti, funkcionalitásra való törekvése. Egy örök élmény marad számunkra a Mont-Saint-Michel-i apátság kőcsipkékkel borított falainak, százszirmú hatalmas rózsaablakainak, könnyed égbe szökő tornyainak összhatása...
 
             
  Vissza          
Deutsch English