English
Televíziós műsorainkFilmkészítésCD/DVDStúdiószolgáltatásokTermékeinkKapcsolat/Rólunk
  Szabadidő Magazin
Út Rióba
Út Londonba
Egy perc 1 élet H2O Magazin
Útravaló Magazin Zebra MagazinKerékpártúra
Veszélyben Magazin

       
 
Gazdasági műsorok
Sportműsorok Kulturális műsorok

Utifilmek
Dokumentumfilmek Közszolgálati műsorok
 
       


 

Magyarország őshonos háziállatai (2001-2003, MTV1)

 
    Ismeretterjesztő természetfilm-sorozat
A szürke szarvasmarha, a bivaly, a racka juh és a mangalica disznó a főszereplői annak a 4 részes ismeretterjesztő természetfilm sorozatnak, amely őshonos magyar háziállataink múltbeli és jelenlegi szerepét dolgozza fel. Epizódonként megismerkedhetünk az adott őshonos háziállat vélhető eredetével és az ember fejlődésére gyakorolt hatásaival. Bemutatásra kerülnek az állattartás által generált ősi népi mesterségek még napjainkban fellelhető emlékei, s azok a mesteremberek, akik még modern korunkban is rendelkeznek szakmabéli jártassággal. Így ismerkedhetünk meg közelebbről is a hagyományos kovácsmesterséggel, a nádtetőkészítéssel, a tülökfaragással, a fazekas mesterséggel, ősmagyar íjkészítéssel, a bognár és juhász mesterséggel, vályogvetéssel. A sorozat forgatása során hat nemzeti park területén készültek felvételek, természetes kulisszául szolgálva őshonos háziállataink életterének bemutatásához.
 
             
 

Ökoturizmus a Magyarországi Régiókban (2001, MTV1, 15')

 
    Ismeretterjesztő sorozat
A 10 részes ismeretterjesztő sorozat egyes részeiben egy-egy nemzeti parkról és a hozzájuk kapcsolódó ökoturisztikai vonzerőkről nyújtunk betekintést. A sorozat Magyarország összes nemzeti parkját, valamint a parkok gondozási körzeteit (tájvédelmi körzetek, egyéb természetvédelem alatt álló területek) felöleli. A filmek keretében a kapcsolódó vidékek tanösvényeit, őshonos növényi és állati fajait, látogató központjait, gyalogosan, kerékpáron és vízi útvonalon megközelíthető egyedi táj és természeti értékeit mutatjuk be.
 
             
 

Alexandra Fitness (2001, MTV1, 25')

 
    Havi egészségnevelő és ismeretterjesztő magazin
Az életmód magazin civilek és sztárok példáin keresztül, valamint szakemberek hiteles és közérthető tanácsai révén szeretné mindenki számára elérhető közelségbe hozni a testi és lelki egyensúly megvalósítását. A műsor üzenete, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott élet nem pénzen megvásárolható kiváltság, vagy születéssel járó előjog, hanem lehetőség, amelyet mindenki elérhet, ha hisz benne és tenni is tud érte. Ennek az üzenetnek a legfontosabb és leghitelesebb közvetítője a műsorvezető, Béres Alexandra fittnesz világbajnoknő. A műsor különleges hangsúlyt fektet korunk két komoly problémájára, a doppingokra és drogokra. Fő célunk e témák taglalása során a megelőzés.
 
             
 

Doktor TV2 (1999-2002, TV2, 5')

 
    Napi egészségmagazin
A műsor orvos szakértőinek segítségével megkísérli, hogy a célzott korosztály számára közérthető módon ismertessen, tanácsot adjon, a legáltalánosabban ismert betegségekről és azok kezelésének, elkerülésének, illetve megelőzésének lehetséges módjairól.
 
             
 

Euro Tunnel (1995, Duna TV, 35')

 
       
             
  Vissza          
Deutsch English