English
Televíziós műsorainkFilmkészítésCD/DVDStúdiószolgáltatásokTermékeinkKapcsolat/Rólunk
  Szabadidő Magazin
Út Rióba
Út Londonba
Egy perc 1 élet H2O Magazin
Útravaló Magazin Zebra MagazinKerékpártúra
Veszélyben Magazin

 
       
 
Gazdasági műsorok
Sportműsorok Kulturális műsorok
Ismeretterjesztő műsorok
Utifilmek

Közszolgálati műsorok
 
       


 

Gyilkos üzlet (2004, Duna TV, 50 perc)

 
    Dokumentumfilm
Állatkereskedelem.Már maga a szó is riasztó. Pedig napjainkban szerte a világon egyre többen űzik ezt a "mesterséget". Becslések szerint az előállat-kereskedelemből származó éves bevétel a világpiacon eléri az 5 milliárd USA-dollárt. A hatalmas nyereség reményében a vadorzók és a csempészek mind merészebbé válnak. Élő állatok, elefántcsontok, szőrmék, bőrök cserélnek gazdát, s közben az egzotikus és kevésbé egzotikus kihalófélben lévő állatok tízezrei pusztulnak el. A kereskedők eleve bekalkulálják, hogy csak minden tizedik "árucikk" éli túl a nagy utazást. Ötven perces dokumentumfilmünk a hazai és a környező országok állatkereskedelmét mutatja be Rodics Katalin, a Természetvédelmi Hivatal főosztályvezetője, a W ashingtoni Egyezmény hazai képviselője közreműködésével, főszereplésével. Különös tekintettel a védett, Vörös Könyvben is szereplő fajok illegális kereskedelmére.
 
             
 

Atlantic Rally for Cruisers [ARC] (2004, Sport 1, 25')

 
    Dokumentumfilm
Stábunk a DJuice hajó fedélzetén követte végig az Atlanti Óceánt átszelő vitorlásversenyt 2003 őszén. Az Extra Dry (DJuice) nevű, 22,6 m hosszú hajó kormányosa a világhírű magyar vitorlázó, Fa Nándor volt. A vele együtt tíz fős legénység végül a harmadik helyet szerezte meg a 235 hajós mezőnyből.
 
             
 

Budapest - Különleges szárnyakon (2001, 47 ország televíziója)

 
    Portréfilm: Besenyei Péter Lánchíd alatti repülése
2001. június 7-én a világ 5 földrészének 47 országában követhették figyelemmel az érdeklődők a Besenyei Péter műrepülő világbajnok nevével fémjelzett Lánchíd alatti repülést. A Besenyei Péter műrepülő világbajnok főszereplésével készült angol nyelvű film nemcsak lélegzetelállító légi mutatványokkal kápráztatja el a nagyérdeműt, hanem parádés, lenyűgöző légi felvételeken örökíti meg Budapest csodálatos fekvését és nevezetességeit. A film egy kevésbé konvencionális, különleges és egyedi szemszögből mutatja be fővárosunk kulturális örökségét a hazai és külföldi érdeklődőknek. Besenyei Péter káprázatos légi bemutatója a Lánchíd alatti többszörös átrepüléssel éri el csúcspontját.
 
             
 

Hawaii Hullámok a Duna partján (1998, TV2, 30'; 2003 MTV1)

 
    Sorozat
Kelet Európából először kapott engedélyt televíziós stáb arra, hogy az amerikai Csendes-óceáni flotta valamennyi fegyverneménél forgathasson. A háromrészes film elsőként dolgozza fel "testközelből" bemutatva a térség valamennyi fegyvernemének életét: légierő, haditengerészet, tengerészgyalogság és parti őrség. Számtalan látványos felvétel, különleges riportalanyok és egzotikus helyszínek teszik mind a három részt izgalmassá és érdekessé:
1. Rész - Múlt és Jelen - Pearl Harbour
2. Rész - A Levegő Urai
3. Rész - Csendes Óceáni Titok
 
             
 

Nándi (1995, Duna TV, 40')

 
    Dokumentumfilm
A film az 1995-ös Egykezes Földkerülő Vitorlásvesenyen (Vendée Globe) követi nyomon Fa Nándor szereplését.
 
             
  Vissza          
Deutsch English