English
Televíziós műsorainkFilmkészítésCD/DVDStúdiószolgáltatásokTermékeinkKapcsolat/Rólunk
_
   
       
_
_
   
       
_
   
       
_
  Linkek  
       
_

NKFI

 

Az X-TRAME STUDIO Kft. sikeresen pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által az NKFIH útján meghirdetett "KKV START INNOVÁCIÓ" című felhíváson a "Magas termelékenységű gömbfelület leképzésű tárgyfotó-készítő automata" című pályázattal.

Pályázati azonosító: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00162

Megvalósítás helyszíne: Budapest, Tengerszem utca 25.  

Megvalósítás ideje: 2021.03.01. - 2022.05.31. 

Támogatás összege: 19 989 000 Ft 

A projekt céljaként egy 3D kamerarendszert fejlesztünk ki, amely orbitális mozgásával, vezérelt fényerejű és színhőmérsékletű fényforrásával, valamint intelligens képtovábbításával és -feldolgozásával biztosítja a benne elhelyezett tárgyak teljes fotódokumentálását lényegesen gyorsabban, mint azt egy fotóstúdióban hagyományos módszerekkel meg lehetne valósítani. A találmány lényege egy olyan eszköz létrehozása, amely segítségével költséghatékony módon mutathatók be, dokumentálhatók tárgyak (termékek) tömegesen, a már elterjedt elektronikus publikációs rendszerekben (pl.: internetes böngésző, prezentáció, mobil applikációk). 

A berendezés megalkotásánál a webes értékesítés területére fókuszálunk, bár hosszú távon a kultúra és a tudomány területén is remekül alkalmazható a készülék. A készülékkel fotózott terméket szemlélő felhasználó úgy tekintheti meg a képen szereplő objektumot, mintha azt a kezében tartva forgatná. A fejlesztés fő műszaki indoka, hogy míg a megjelenítésben ma már számos orbitális, pan-tilt és zoom mozgást támogató szoftveres eszköz létezik, az ilyen részletgazdag képanyag létrehozására nincs készen kapható eszköz, azt jellemzően műtermi körülmények között, sok élőmunkával hozzák létre. 

 

 
 
Deutsch English